Booking.com

Planera vistelsen

Eftersom att det är ett ”måste” att bege sig till Vatikanstaten när man besöker Rom, vilket du säkert vet redan på grund av allt som finns att se där, så är det bra om man kan planera sitt besök lite.

 

Inne i Vatikanstaten så finns det massor att se, hur mycket som helst faktiskt och det är alltid väldigt mycket folk där. Därför kan det vara bra att inte bara planera in ett besök utan att ta lite i taget, några saker ena dagen och resten andra dagen. Ett exempel på en bra planering kan tillexempel vara att besöka Sankt Peterskyrkan en dag och ta resten en annan dag då man är pigg och har fått vila. Då kan det vara läge att besöka Sixtinska kapellet där man hittar den fantastiska takmålningen, och Vatikanmuséet. Dessa tre är de största attraktionerna som alltid har långa köer och det krävs att man har ork och lust för att klara av det.

 

När man ska besöka Sixtinska kapellet och Vatikanmuséet är det som sagt bra att tänka på sin klädsel, man får inte lov att gå in med bara armar och axlar inte heller med bara ben. Alltså ska man kanske inte ta på sig shorts och linne den dagen, eller i alla fall ta med sig kläder att täcka sig med innan man går in. För det blir väldigt varmt under sommarmånaderna i Vatikanstaten, det går inte att komma undan. Solen steker och mellan besöken vill man allra helst vara så svalt klädd som det bara går. Något som man kan ha på sig under hela besöket utan att bli för varm skulle kunna vara en linnekjol eller byxor och en linneskjorta med vida ärmar så att det svalkar. Den typen av kläder håller ju hela dagen utan att man blir för varm, men tänk på att alltid ha med dig en vattenflaska eller två, du vill ju inte riskera att bli uttorkad och trött.

 

Ett hett tips när man besöker Vatikanstaten är att man kostar på sig en av de guidade turer som finns i museerna och Sixtinska kapellet. Då kommer du att få ut så väldigt mycket mer av besöket. Dem som jobbar där kan det mesta om allt som någonsin hänt där och om byggnaderna i sig själva. Dem kan berätta massor av intressanta saker om alla vackra ting och skapelser som du får se. Vatikanstaten är verkligen en upplevelse utöver det vanliga.