Booking.com

Att ta sig hit

Enklaste sättet att ta sig till Vatikanstaten är att ta flyget till Rom. Det går direktflyg från de allra flesta flygplatser i Sverige. Vill man så kan man även ta buss med vissa bussbolag och det går dessutom att åka tåg. Kanske vill du stanna till i Rom på din tågluffsemester?

 

Från flygplatsen tar man sig enkelt in till staden med transfer, eftersom att det inte finns några hotell inne i Vatikanstaten så får man boka ett boende i Rom. Rom är en fantastisk stad även den och där kan man se mycket mer än bara Vatikanstaten, ett exempel av många är Colosseum. Bästa sättet att boka sin resa och sitt boende på är dels att vara ute i god tid, det kan vara dyrt med boende i Italien och allt blir billigare om man planerar långt i förväg. Dels är det billigast och bäst att boka själv online, det finns massor med bra söksajter där du kan hitta både flyg och hotell, du kan även boka boende och resa var för sig. Det fina med att boka online är att du kan undersöka alla kostnader och ställen helt själv och jämföra enkelt mellan priser och kvalitet innan du bestämmer dig.

 

För att sedan ta sig till Vatikanstaten inne i Rom så är det enklast att ta en buss, fråga på turistinformationen om vilken det är som går dit. I skrivande stund så är det buss nummer 40 men det är alltid bäst att kolla själv så att man har aktuell information. Det är inte dyrt att åka buss men om man är bekväm av sig kan man naturligtvis ta en taxi.